Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A (pár)kapcsolatról

2008.03.03

"A" vs. "H"?!

Az "A" egyik szára a kapcsolat egyik fele, a másik a partner. A vízszintes vonal jelöli azokat az interakciókat, amelyek a két szár, azaz a két fél között történnek.

Ha úgy dőlünk egymásnak, mint az "A" betű két szára, nehezen tudunk egyedül mozdulni. Ahhoz mozdulnia kell a másiknak is... Igen, támaszkodhatunk egymásnak, sőt, sokszor azért is választunk partnert, hogy támaszkodni tudjunk, ha mi nem vagyunk elég erősek. De nem feltétlenül a legszerencsésebb, ha a két szár csak egymásnak támaszkodva tud élni, működni. Ez így rengeteg konfliktust, nézeteltérést okozhat, illetve hatalmas kompromisszum készséget igényel meg tőlünk. Mit ajánlunk helyette?

A "H" betűt, ahol a két szár ugyancsak a kapcsolat egyik, illetve másik fele, de megállnak önmagukban is. Kerek egészek, jól vannak magukban, és örömöt jelent, hogy alkalmanként összekapcsolódnak interakciók mentén. Úgy hisszük, ha megáll a saját lábán a két szár, akkor az interakciók tiszták tudnak maradni, arról szólnak, amik, nem pedig kuszálódva, piszkolódva, félreértve jelennek meg a kapcsolatban.

Egy kicsit lecsupaszítva, így is bemutathatjuk: ne azért keressünk magunknak partnert, hogy jobban legyünk, a partner által váljunk teljessé. Tudjunk önmagunkban is teljes életet élni, és a partner személye, a vele töltött idő csak hab legyen a tortán.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.